Toch maar trouwen???

Trouwen geeft fiscaal voordeel Per 1 januari 2010 zullen alle fiscale voordelen komen te vervallen voor samenwonenden die niet gehuwd zijn, en geen samenlevingscontract/geregistreerd partnerschap hebben. De oorzaak hiervan is dan de nieuwe successiewet ingevoerd zal worden.

Dinsdag 16 juni 2009

Trouwen geeft fiscaal voordeel

Per 1 januari 2010 zullen alle fiscale voordelen komen te vervallen voor samenwonenden die niet gehuwd zijn, en geen samenlevingscontract/geregistreerd partnerschap hebben.áDe oorzaak hiervan is dan de nieuweásuccessiewetáingevoerd zal worden.

FNV waarschuwt in de Telegraaf dat vele nederlanders er volgend jaar wel duizenden euro's op achteruit kunnen gaan.áááá Eerder werd al gemeld dat invoering van de nieuwe successiewet gevolgen kon hebben voor de achterblijfende partner, maar nu blijkt dat de gevolgen zelfs merkbaar zullen zijn in de inkomstenbelasting.

Door de invoering van de nieuwe successiewet zal het begrip "partner" wijzigen. In de huidige wet mag je een huisgenoot die langer als 6 maanden op hetzelfde adres staat ingeschreven aanmerken als fiscaal partner. In de nieuwe wet is dit niet meer mogelijk, waardoor men niet langer fiscale verdelingen kan maken. Door fiscale verdelingen kan men al sneláhonderden euro's besparen.

FNV heeft de belastingdienst ge´nformeerd over deze manco. Afwachten of de belastingdienst dit wetsvoorstel wel mooier kan maken.

Bron: De Telegraaf

Laatste 6 toegevoegde tips

Alle tips in het archief